Polarkonsults initiativ med 3D-animasjoner styrker Rå Bioparks satsning

Andreas Pettersen jobber som prosjektingeniør i Polarkonsult som er et konsulentselskap innen skipsdesign og marine konstruksjoner. I vår har han arbeidet med animasjon av biogassanlegg for Rå Biopark.

På eget initiativ stilte selskapet med 100 timer for at prosjektingeniør Andreas Pettersen kunne utvikle kompetanse og ferdigheter innen animasjon og digital kunst.

Interesse rundt fornybar energi
For tiden arbeider Pettersen med en animasjon for Rå Biopark som fremstiller funksjonaliteten i hvordan biogassanlegget kan bli i fremtiden.
 - Det ble satt søkelys på oppgaver knyttet opp mot fornybar energi, og det var i denne forbindelsen daglig leder Thomas Myhre satt meg i kontakt med Merrick Johnston i Rå Biopark. Etter dialog med Merrick ble det klart at dette var noe de og Rå var svært interessert i. Dette resulterte i at Pettersen startet arbeidet med animasjon av tanker i biogassanlegget, sier Myhre om samarbeidet.

Fokus på råtnetanker
- Jeg uttrykte et ønske om å forbedre ferdigheter innen 3D og ønsket at kompetansehevingen skulle være relevant for min nåværende rolle i Polarkonsult. Derfor har jeg foreløpig arbeidet med modellering, teksturering og iscenesetting. I neste fase skal jeg konsentrere meg om animasjon og rendering, med en sniktitt av råtnetanker som hovedprioritet, legger Pettersen til.  

Pettersen har en dyp interesse for faget og søker stadig mer kunnskap.
- Det har ikke alltid vært like lett å balansere fritid med arbeidet ettersom jeg ønsker å skapet et produkt jeg selv kan være stolt av, som også ville komme til nytte for Polarkonsult og Rå Biopark. 3D er et fag som krever mye tid hvorav det beste valget i mange tilfeller er å starte på nytt. Du lærer i stor grad å effektivisere tiden man har til rådighet.
 - Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten til å prøve meg ut på dette prosjektet. Samarbeidet med Rå Biopark har vært suverent, og jeg har alltid fått svar og hjelp på det jeg har spurt om med mengder av positivitet og smil sier han.

Daglig leder i Polarkonsult, Thomas Myhre, og forretningsutvikler i Rå Biopark, Merrick Johnston, møttes i Harstad hos Polarkonsult for å inngå samarbeidet mellom de to aktørene.


Merverdi
Samarbeidsprosjektet mellom Polarkonsult og Rå Biopark er et inspirerende eksempel på hvordan teknologiske løsninger kan styrke bærekraftige initiativer. Det er et godt eksempel på hvordan miljøteknologi og konsulenttjenester kan samarbeide for å drive frem positive endringer i samfunnet.
- Rå Biopark, med vårt mål om å produsere biogass fra organisk avfall, står overfor betydelige tekniske utfordringer. Design og layout av biogassanlegg er avgjørende for effektiv drift og optimal utnyttelse av organisk materiale. Det er her Polarkonsult kommer inn i bildet med sin ekspertise innen animasjon og 3D-teknologi. Bruken av 3D-modeller gir oss flere betydelige fordeler.
- For det første gir det dem en realistisk visualisering av hvordan anlegget vil se ut når det er ferdig, noe som er uvurderlig for prosjektdesign og finansiering. For det andre hjelper 3D-modellene med å identifisere eventuelle potensielle problemer eller flaskehalser i anlegget på et tidlig stadium, slik at de kan løses før byggingen begynner. Dette sparer tid og ressurser og bidrar til å sikre at anlegget opererer effektivt når det er i drift, sier daglig leder i Rå Biopark, Sigve Daae Rasmussen.

Skisse av hvordan mottakshall og råtnetanker kan se ut når biogassanlegget i Skibotn står ferdig. Modellering og illustrasjonsfoto: Andreas Pettersen, Polarkonsult.

Spekter av tjenester
Polarkonsult tilbyr et spekter av ulike tjenester til skipsnæringen, blant annet opplæringsmateriale knyttet til olje, gass og fornybar energi.
 - Dette inkluderer utarbeidelse av manualer, prosedyrer, tekniske tegninger, video, lyd, simulering, animasjon, modellering og visualisering. Polarkonsult er stolte over å samarbeide med Rå Biopark, et banebrytende prosjekt for regionen. Det er en glede å bidra i presentasjonen av planene og i vurderingene rundt logistikken for innsamling av bioressurser sier Myhre om samarbeidet.

For Polarkonsult vil de kunne høste frukter av samarbeidet i form av økt kompetanse som vil kunne vises i fremtidig arbeid som utføres.
- Det bidrar også til økt effektivitet og bedre arbeidskultur ettersom vi som arbeidsgiver legger til rette for utvikling for våre ansatte. Dette er viktig med det hensyn at verden og teknologien er dynamisk og stadig i endring. Slike oppdrag gir oss muligheten til å erverve oss ny kunnskap og gjøre oss robust for å håndtere hva oppdrag i fremtiden bringer avslutter Myhre.

Kontaktinfo og mer informasjon om Polarkonsult kan du finne her

Daglig leder, Thomas Myhre: thomas.m@polarkonsult.com

Prosjektingeniør, Andreas Pettersen : andreas.p@polarkonsult.com

Forrige
Forrige

Ivrer for storstilt avfall-samarbeid

Neste
Neste

Går sammen om viktig forskning